ЗА НАС

Нова Парадигма

Laminam произвежда фаши с размери от 1000×3000 до 1620×3240 и дебелина от 2 до 20мм.

Хора. Идеи. Иновации. Способноста да мислиш иновативно, без предрасъдъци и извън приетите норми и граници. Така се раждат новите парадигми: референтни модели и показатели, които се превръщат в модел, който предлага нови решения.

Това е Laminam .

Ние започнахме с внимателно и задълбочено изучаване на методите, техниките и продуктите в този сектор, за да открием нови възможности и пътища. Нашата група от специалисти трупа знание в продължение на 40 години и се отличава със способността си да предлага иновативни производствени технологи, процеси и продукти в областта на керамичната индустрия. Ламинам е открита през 2001г. по идея на Инж. Франко Стефани, пионер в керамичната индустрия, който изобретява този продукт и технологията, необходима за направата му. Нашият произход е патент на технологията за изработване на едрогабаритни и същевременно ултра-тънки керамични фаши, които през 2000-та година са един нов и креативен продукт, който дава нов импулс на досегашния развит сектор. От тук, ние започнахме да си представяме нови и иновативни приложения за този материал, използвайки целият му потенциал, както в традиционните области-архитектура, вътрешни и външни подови и стенни облицовки, така и в нови сектори като обзавеждане и технологии за производство на енергия от възобновяеми източници. Днес Ламинам произвежда еклектични и разностранни по големина керамични повърхности, използвани в много приложения като: традиционната и напредналата архитектура, обзавеждане и дизайн.

Основната фабрика намираща се във Фиорано Моденезе, Италия е свързана с две нови съоръжения, с цел да се утрои производителността. Едната се намира в Борготаро, Парма, и е съсредоточена специално в производството на фаши с размер 1620×3240 мм. Другата се намира в Балабаново, в близост до Москва, Русия и произвежда основно плочки с размер 1000×3000 мм.